Početna stranica Kivela Fiat Kivela Alfa Romeo Kivela Salon Kivela Servis  
Kivela Kivela
Fiat - Komercijalna vozila Kivela
Kivela
Scudo oprema i cijene
Kivela
Kivela Doblo Cargo
Kivela Ducato furgone
Kivela Ducato cabinato
Kivela Ducato doppia cabina
Kivela Ducato combinato
Kivela Ducato panorama
Kivela Scudo
Kivela Scudo Combi
Kivela Fiorino Cargo
Kivela Fiorino Combi
   
Kivela OSOBNA VOZILA
Kivela

U svečanom okruženju predstavljena je nova generacija Fiatovog dostavnog vozila Scudo, pripadnika medium-van segmenta. U odnosu na prethodnika, novi je Scudo narastao za pola klase, a proizvodi se u dva međuosovinska razmaka i u dvije visine.

Rođen iz industrijskog partnerstva između Fiata i PSA, Scudo potvrđuje Fiatovu snagu u segmentu lakih dostavnih vozila. Novi Scudo potvrđuje jaku točku prijašnjeg modela (kombi s arhitekturom MPV-a). Izvrstan je za cestovne uvjete, zabavno ga je voziti, ima upravljivost i komfor mjerljiv s višim klasama, i na taj način postaje nova marka u svojoj kategoriji povećanog volumena utovarnog prostora, performansi, kvalitete, sigurnosti i zaštite od krađe.

Tovarni prostor i nosivost u novom Scudu su povećani: unutarnji volumen je između 5 i 7 m3,a nosivost je povećana s 1000 na 1200 kg. Novi Scudo se može pohvaliti i svojom visinom koja nešto manja od 1,90 m i omogućuje mu ulaz u parkirališta ograničena visinom. Utovarni prag je visok samo 49 cm.

Novi Scudo je pravo rješenje za široku paletu poslova. Dolazi u različitim varijantama:

 • teretna i putna verzija te specijalno uređenje
 • dva osovinska razmaka: kraći (3 m) i duži (3,12 m)
 • dvije vanjske duljine: 4,80 i 5,13 m
 • vanjska visina može biti standardna 1,89 m (sa zračnim ovjesom) te, 94 m (sa standardnim ovjesom), odnosno povišena: 2,20 m (sa zračnim ovjesom) te 2,28 m (sa standardnim ovjesom)
 • dužina tovarnog prostora: duža od 2,25 m i kraća od 2,58 m
 • širina interijera od 1,6 m
 • širina između kućišta kotača od 1,25 m
 • dva izbora visine kabine:1,45 m i 1,75 m
 • tri volumena tovarnog prostora: 5 m3, 6 m3 i 7 m3
 • visina utovarnog praga od 49 do 56 cm
 • nosivost od 1000 do 1200 kg (uključujući vozača).

U dopuni kombi izvedbe, novi Scudo nudi opsežan izbor za transport putnika (Combi i Panorama) koji su mogući u tri različite izvedbe ovisno o uporabi i kupcu. Prva (Combi Standard) je idealna za prijevoz radnika i alata dok druga (Panorama Family) je za velike obitelji koje traže udoban automobil. Treća izvedba (Panorama Executive) idealno je rješenje za prijevoz poslvnih klijenata.

Rezultat široke primjene osigurava svakom kupcu pronalaženje vozila za zadovoljavanje potreba. Novi Scudo je sinonim za učinkovitost i produktivnost, a zahtijeva vrlo male troškove održavanja (potrošnja goriva, održavanje i troškove popravka). Ima dobro ubrzanje i elastičnost, čak i pod punim opterećenjem.

Scudo dolazi uz 3 pouzdana Multijet motora, koji prate Euro4 standarde i garantiraju veliku snagu i moment: 1.6 Multijet 16V - 90 KS , 2.0 Multijet 16V-120 KS i 2.0 Multijet 16V - 136 KS (sa DPF filterom). Novi Scudo je idealan partner koji je spreman na sve izazove.

Fiat Scudo

Fiat Scudo

Fiat Scudo

Fiat Scudo

Kivela Kivela
Kivela © Kivela centar Kostrena d.o.o. 2011.