Početna stranica Kivela Kia Kivela Fiat Kivela Alfa Romeo Kivela Lancia  
Kivela Kivela
Lancia Kivela
Kivela
Delta oprema i cijene
Kivela
   
Kivela

Delta je povijesni naziv koji predstavlja ikonu u Lancinoj povijesti ali i matematički simbol koji se zalaže za promjenu i napredak. Delta je univerzalna mjera razlike, teži prema savršenstvu pomicajući prethodna ograničenja.
U tom smislu, Lancia Delta je prvi automobil koji predstavlja novu Lancia filozofiju. Originalnost i jedinstvenost, dvije vrijednosti koje su značajne za brand, ali su ujedno i nadahnuće svake marketing kampanje.
Prvi razvojni pomak bio je uskladiti sposobnosti tradicionalne elegancije Lancie sa originalnim arhitektonskim značajkama koje sjedinjuju temperament sportskog automobila sa luksuzom u unutrašnjosti po prvi put. Delta nudi izvanrednu prostranost u svojoj kategoriji (osovinski razmak od 2,7 metara pokazuje da je automobil impozantnih dimenzija: 4,5 metara dugačak, 1,8 metara širok i 1,5 metara visok

Nova Delta, dizajnirana od strane Lancia Style Centre sa značajkama impozantne rešetke, jedan od zaštitnih znakova branda. Prednji kraj je dizajniran više dinamično sa velikodušnim nižim ulazom zraka koji govori o količini temperamenta Deltinih motora. Inovativna prednja svjetla su odabrana da naglase sportski, high-tech izgled modela, koji je poboljšan sa redom LED dioda na donjem profilu. Ista dinamičnost je vidljiva i sa strane automobila, gdje je glavna tema veliki pojas linija i stražnji trapezoid u obliku stupa pružajući podršku za Granluce krov. I konačno, tehnologija rezanje-ruba je evidentna i straga, gdje visoka stražnja LED-svjetla naglašavaju eleganciju Lancia Delte.

Lancia Delta je dizajnirana u skladu sa nedvojbenim Lancia stilom posljednjih godina. Ipak, ona sprema najbolje od sebe za svoje goste: čim uđete u automobil, odmah ste okruženi ljubaznošću unutrašnjosti koja je izuzetna po sofisticiranost i udobnosti sa usklađenim bojama i vrhunskom kvalitetom materijala. Osobite značajke uključuju krov izrađen od specijalnih materijala koji upija zvuk te jamči vrlo nisku razinu buke tijekom vožnje. Sve je napravljeno od vrhunskih materijala, - od kože do Alcantare - koje se koriste pri opremanju unutrašnjosti te prisutnost impozantne nadzorne ploče koja je napravljena iz Benova, inovativan i istaknut proizvod napravljen od poliuretana koji prenosi istu taktilnu i vizualnu senzaciju kao i prava koža. Kao opciju također je moguće odabrati kvalitetnu Poltrona Frau grosgrain kožu koja daje dozu ekskluziviteta kombinirajući Lanciu s jednim od najpoznatijih talijanskih dizajnerskih oznaka u svijetu.

Dojam putničkog prostora poboljšan je pomičnim stražnjim sjedalima (mogu se naginjati za 25 stupnjeva) koja omogućuju veći prtljažni prostor (380 litara, 465 sa pomicnjem stražnjih sjedala). Sjedala mogu biti pomaknuta i nagnuta unatrag za potpuno opuštanje, kao što su sjedišta poslovne klase kod interkontinentalnog leta.

Izvanredno moderni interijer nadopunjavaju instrumenti koji naglašavaju hi-tech izgled: jedan primjer je dobar izgled centralne konzole te bijelo osvjetljenje koje naglašava originalni 3-D izgled tipki. Štoviše svi dijelovi koji se koriste za vožnju: konzola, volan, klima uređaj i ostale informacije na displeju su iste boje i materijala, s high-tech metalik efektom koji je evidentan preko cijele nadzorne ploče. Kromirani detalji na kontrolama i stilski volan su izraz nepogrešive Lancia klase.

Lancia Delta je u mogućnosti ponuditi najnaprednije uređaje i sustave unutar automobila zbog suradnje s najboljim partnerima u svakom sektoru. Na primjer, možete doživjeti glazbene tonove Blaupunkt radio uređaja ili, kao opcija, Bose hi-fi uredaja s CD i MP3 playerom koji uključuje kontrole na volanu. Isto tako možete odabrati bezbroj funkcija Blue & Me uređaja, razvijen u suradnji s tvrtkom Microsoft, koji nudi rad s handsfree Bluetooth naprednim sučeljem i prepoznavanjem glasa, USB portom, MP3 playerom i SMS tumačem (također dostupan u verziji NAV). Lancia Delta je također prvi automobil sa novim satelitskim navigacijskim sustavom. Ovaj inovativni uređaj, razvijen od strane Magneti Marelli, osigurava vrhunske multimedijalne performanse, veliku jednostavnost korištenja i efektivnu integraciju brojnih funkcija u jednoj sustavu: USB sučelje, glasovne naredbe, upravljanje kartama sa SD kartice te zaslon visoke rezolucije.

Lancia Delta također izražava svoje vrijednosti i eleganciju preko svojih motora i mehaničkih dijelova. Prvo, temperament svojih benzinskih i diesel motora koji nude izuzetne tehnološke inovacije i performanse. Svi Lancia motori s turbo punjačem su upareni sa 6-brzinskim mjenjačem (ručni, robotiziran ili automatski). Četri motora će biti dostupna odmah prilikom lansiranja, 1,4 Turbo Jet benzinski sa 120 KS i 150 KS te 1,6 16v MultiJet (Euro 5) sa 120 KS i 2,0 Multijet sa 165 KS također dostupni u kombinaciji s naprednim robotiziranim mjenjačima. Kasnije će im se pridružiti dva potpuno nova proizvoda: Twin Turbo Multijet sa 190 KS i na kraju raspon motora će se nadopuniti sa 1.8 Di Turbo Jet (benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem i uparen sa 6-brzinskim automatskim mjenjačem.). Ovakvi motori, svi Euro 5, potvrdili su Lancia brand kao presedan u pogledu tehnologije i inovacija kroz cijelu automobilsku industriju.

Što se tiče okoliša, Lancia Delta diesel motori su već u skladu s ograničenjima Euro 5 normi, šta joj zasigurno daje prednost pred konkurencijom.
I konačno, performanse motora su upotpunjene s mehaničkim djelovima koji su optimizirani za komfor i sigurnost te performanse automobila.
Počevši s Absolut Handling sustavom, napredna kontrola stabilnosti koja dodaje mnoge nove uređaje, naime LTF (Linearization Torque Feedback) koje znatno poboljšava vašu kontrolu automobila kroz zavoje, posebno pri velikim brzinama; i TTC (Torque Transfer Control), inovativna funkcija koja poboljšava trakciju u zavojima i znatno smanjuje podupravljivost te osigurava više dinamičke vožnje.

Trebalo bi naglasiti da se inovativni Absolute Handling System uvijek nadopunjuje sa DST (Drive Steering Torque). Aktivno elektroničko upravljanje vrši korekcije automatski i kontrolira upravljanje na površinama sa lošim gripom.

Kao još jedan znak napredne tehnologije, Delta dokazuje sa elektronskom varijablom prigušivanja ovjesa (Reactive Suspension System) koji značajno poboljšava udobnost vožnje, dok filtrira više vibracija na neravnim cestama. Također, dodatno naglašava zadovoljstvo vožnje u svim uvjetima (sustav automatski prilagođava vožnju prema vrsti ceste). Deltina oprema je zaključena sa polu-automatskim parking sustavom koji upravlja vozilom, ostavljajući vozaču upravljanje gasom i kočnicom za uspješni završetak parkiranja. Tu je također i savjetnik upravljanja koji djeluje na volan da upozori vozača da jepešao preko ruba linije. Cilj svih tih uređaja, ukratko, jest pojednostaviti i poboljšati iskustvo vožnje.

Zbog zahtijevnih korisnika, Lancia Delta nudi više od 1000 kombinacija za personalizaciju stvorenih da odgovaraju svima. 4 različite forme sjedala, 3 boje interijera , 4 vrste aluminijskih naplataka, 12 nijansa boje i 12 dvobojnih boja karoserije (BiColore). Ovako širok i raznolik raspon potvrđuje jedinstvenu prirodu novog modela koji vraća ime Delta kao simbol napretka.

Lancia Delta

Lancia Delta

Lancia Delta

Lancia Delta

Kivela Kivela
Kivela © Kivela centar Kostrena d.o.o. 2011.